viernes, 14 de octubre de 2016

COLOR


SATURACIÓ:  Determina la vivesa aparent d'un color. Cada clor pot anar variant segons l'escala de saturació o puresa. Com menys blanc, més gran serà la saturació.Com més blanc, menys gran serà la saturació.


TEMPERATURA DE COLOR: Es defineix com una font de llum component al seu color dins els respecte lluminós amb el de la llum que emetria un cos negre escalfat a una temperatura determinada. És a dir, quan tenim una fotografia tirant cap a taronja o blava estem observant la temperatura de color d'aquella imatge. Com més taronja més càlida és, i com més blava més freda és.


BALANÇ DE BLANC: Es un control de la càmera que serveix per definir la brillantor dels colors bàsics (vermell, verd, blau...) amb l'objectiu de que la part més brillant de la fotografia aparegui com a blanc i la menys brillant com a negre.



MATÍS: Qualitat que diferència a un clor d'un altre i correspon a una ona predominant. Permet classificar els colors amb termes vermells grocs i blaus.



LLUMINOSITAT: Grau de la claredat o foscor d'un color. Objectivament correspon entre la intensitat d'un estimul lluminós i la sensació captada. Quan barregem un color amb blanc el fem més lluminós. Quan el barregem amb negre el fem més fosc.


SÍNTESI ADDITIVA: El color s'obté per la descomposició de la llum blanca mitjan un prisma que genera els colors de l'arc de Sant Martí. Si sumem totes les llums acolorides obtindrem d'altres llums més blanquinoses.



SÍNTESI SUBSTRACTIVA: Llum que arriba a la superfícies i és reflexada cap a l'ull però el pigment que té el material s'abstreu el seu color. Com més pigments barregem, més fosc quedarà. Els colors principals són els groc, magenta i blau cian.




























             

No hay comentarios:

Publicar un comentario